Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се обърна днес чрез

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се обърна днес чрез
Коментари Харесай

Ковачевски: Подготвени сме за икономическите предизвикателства от конфликта в Украйна

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се обърна през днешния ден посредством обществените мрежи към обществеността, заяви Макфакс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1085
В обръщението си той приказва за стабилността и сигурността на страната, икономическото въздействие от задълбочаването на рецесията и ограниченията, които държавното управление подхваща за на смекчи отрицателните последствия.

Военната експанзия на Русия срещу Украйна, която към този момент лиши доста човешки животи, е акт, който мощно осъждаме.

Това е нарушение на интернационалното право и е опасност за евроатлантическата сигурност. Още един път желая да посоча, че дружно със съюзниците  желаеме незабавно прекъсване на военните дейности. 21 век би трябвало да бъде век на разговор, а не на войни, сподели министър председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски.

Според него жителите би трябвало да бъдат спокойни, защото като членка на НАТО страната може да разчита на отбраната, която предлага най-мощният защитителен съюз в света. Ковачевски акцентира, че " по-големите провокации, които стоят пред нас, са стопански ".

Очаква ни година на неопределеност, в която стопанската система в Европа и света ще претърпи вреди.

Очакваното световно влияние  върху покачването на цените на главните хранителни стоки   енергийни източници, което би означавало  задълбочаване на съществуващата енергийна рецесия, е нещо, за което ние като държавно управление сме изцяло готови и ще отговорим уместно, сподели Ковачевски. 

Работим върху ограничения, с цел да понижим натиска върху жителите, семействата и стопанската система, сподели министър председателят, като прикани институциите оптимално отговорно да харчат средствата и оптимално дейно да работят за намаляване на отрицателните последствия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1085  Турският Червен полумесец изпрати 5 тира хуманитрани помощи за Украйна Турският Червен полумесец изпрати 5 тира хуманитрани помощи за Украйна  Украинските сили са отблъснали съветско нахлуване в Лвовска област, съобщи кметът на Лвов Украинските сили са отблъснали съветско нахлуване в Лвовска област, съобщи кметът на Лвов  Министър Проданов: Очакваме европейска взаимност за настаняването на украинските бежанци

Министър Проданов: Очакваме европейска взаимност за настаняването на украинските бежанци
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР